dinsdag 27 maart 2012

Zeeklassen dag 2

Proficiat aan de ploeg van de kreeften, nl. aan Kobe, Chelsey en Alicia. Zij wonnen gisteravond de quiz met 80 punten. Bravo !!!

Na een welverdiende nachtrust en een stevig, lekker ontbijt, was het richting strand. Vanmorgen was het laagwater en we profiteerden ervan om even heel ver, soms op eigen risico, een golfbreker te bewandelen. Tussen de rotsen troffen we zelfs een zeester aan !

Om half 10 stond het toeristentreintje al klaar om ons te vervoeren naar het centrum voor blindengeleide honden in Koksijde. Daar konden we ervaren hoe het is om blind te zijn en mochten we ook even stappen met een blindengeleide hond.
Graag tussendoor even een warme oproep: het centrum begeleidt heel wat honden. Maar die dieren moeten ook eten ! Op een eenvoudige manier kunnen wij hen helpen om geld in het bakje te doen, nl. met het verzamelen van plastieken dopjes van flessen. Helpen jullie een handje mee ?

Na ons bezoek aan de blindengeleide honden bracht het toeristentreintje ons in de namiddag naar het visserijmuseum in Oostduinkerke. Daar brachten we een kort, maar leerrijk bezoek. We zagen er ook heel wat mooie vissen.

Het toeristentreintje bracht ons daarna via Nieuwpoort-Stad, waar we even stopten aan het standbeeld van de heks "Jeanne Panne" en de "Duvetorre", terug naar de Barkentijn.

Daarnet hebben we opnieuw lekker gegeten en houden we momenteel onze avondactiviteit. Juf Greet zorgt voor een variante op "Binnen de minuut". Dat wordt alvast nog leuk !!!

Tot morgen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten