maandag 26 maart 2012

Zeeklassen dag 1

De eerste dag zeeklassen zit er alweer op ! In de voormiddag brachten we een bezoek aan het bakkerijmuseum in Veurne, waar we kletskoppen leerden maken. Een ware lekkernij ! Hieronder vinden jullie alvast hoe jullie kletskoppen moeten bakken. Een ideetje om eventueel in de paasvakantie uit te proberen ?

Ingrediƫnten:
75g vetstof
225g suiker
50g water
2g zout
5g kaneel
75g geschaafde amandelen
125g bloem

Bereiding:
Klop de vetstof met suiker op. Voeg het water toe. Doe het zout en de kaneel erbij en vermeng. Verwerk de geschaafde amandelen onder het mengsel. Spatel ten slotte de bloem onder het deeg. Rol kleine bolletjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat (zorg dat er genoeg afstand is tussen de bolletjes, het beslag vloeit tijdens het bakken gemakkelijk uit). Laat 10 minuten goudbruin bakken op 170 graden. De koekjes worden pas krokant tijdens het afkoelen.

Na het uitladen van de valiezen bracht Rudy ons naar het Albert I-monument. We brachten er een bezoek en stapten boven op de wandelgang waar we een prachtig vergezicht kregen over de Ijzervlakte. Terug beneden hielden de kinderen een kleine speurtocht a.h.v. meerkeuzevragen. We keerden nadien te voet terug naar de Barkentijn langs de vismijnen en de havengeul van Nieuwpoort. Daarnet hebben we genoten van ons eerste avondmaal en zo meteen wordt nog een leuke quiz gehouden.

Tot morgen !!!1 opmerking:

  1. Hallo meester, juffen en kinderen,
    Jullie zien er allemaal schattig uit met de mutskes. Hoop dat de rest van de week ook zo schitterend zal zijn, vele groetjes uit Harelbeke!

    BeantwoordenVerwijderen