De leerlingen van het derde en het vierde leerjaar leerden deze namiddag marsepein maken. Alvast een geslaagde doe-activiteit ! De marsepeinbolletjes liggen nu een nachtje te "rusten" in de koelkast. Morgen zullen we van deze lekkernijen proeven. Mmm !!! Voor de geïnteresseerden hieronder nog even het recept (voor 4 personen) :
400 g zuiver amandelpoeder
300 g bloemsuiker
2 eiwitten
(eventueel 1 citroen)
Meng het amandelpoeder met de bloemsuiker goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg het eiwit beetje bij beetje toe, tot je een pasta hebt. Het eiwit dient voorzichtig toegevoegd te worden tot je voelt dat de pasta de juiste dikte heeft: niet te vloeiend en ook niet te stijf. Voeg eventueel wat citroensap toe. Blijf alles kneden tot het één geheel wordt. Laat het een nacht rusten in de koelkast. Smakelijk !
donderdag 24 november 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten